Dauwpop

25 jaar feest, 25 jaar Dauwpop! Traditiegetrouw hét tofste festival in Oost Nederland. Dit jaar weer op Hemelvaartsdag. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. De afgelopen vier edities waren vooraf uitverkocht. Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.   

We zien je dan ook graag op 30 mei 2019 in de bossen van Hellendoorn om met ons de jubileum editie van Dauwpop te vieren.

SOCIALS:

 

Info

Info

Dauwpop 2019

TICKETS DAUWPOP

Tickets koop je in de ticketshop of bij je lokale voorverkooppunt.
Pendelbus tickets en tickets voor het busvervoer koop je op de site van Havi Travel.

Let op:

  • Zonder festivalticket is je campingticket niet geldig.
  • Een parkeerticket is geldig voor één auto. Parkeertickets kun je ook op 30 mei bij de parkeerplaats kopen, parkeren kost dan €10.
  • Je fiets stallen is gratis.
  • Kindertickets zijn uitverkocht. Kinderen van 7 jaar en jonger hebben gratis entree. Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen op vertoon van een regulier festivalticket naar binnen mits onder begeleiding van een volwassene.
  • Bij het kopen van een CJP-ticket moet je in het bezit zijn van een CJP-pas en deze kunnen laten zien bij de entree. Nog geen CJP-pas maar wel geïnteresseerd? Check de website van CJP! 

De lokale voorverkoopadressen zullen later dit jaar bekend worden gemaakt.

WERKEN BIJ

Lijkt het je tof om tijdens Dauwpop achter de bar te werken, te helpen met de aankleding van het festivalterrein of een kijkje te nemen achter de schermen als artiestenbegeleider? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Aanmelden kan via personeel@evhands.nl.

KLUISJES

Er zijn op het terrein kluisjes te huur, het bedrijf Lockerbox verzorgt deze al jarenlang voor ons. Je kunt hier voor de hele dag (alleen de donderdag!) een kluis huren. Prijzen zijn nog niet bekend.

Meer info vind je op www.lockerbox.nl.

ALGEMEEN

30 mei 2019 vindt de 25e editie van Dauwpop plaats. Traditiegetrouw op Hemelvaartsdag.

Locatie: Festivalterrein aan de Luttenbergerweg, Hellendoorn.

Terrein open: 12.00 uur

Einde: 23.00 uur

Campingtijden: donderdag 30 mei 10.00 uur tot vrijdag 31 mei 12.00 uur.

ETEN EN DRINKEN

We hebben ons best gedaan om een breed aanbod aan food catering voor jullie samen te stellen. Zowel de overtuigde vegetariër als de bloeddorstige carnivoren onder ons komen ruim aan hun trekken. Zelfs aan de vitaminen hebben we gedacht.  Ondervoed raken op Dauwpop is niet nodig. Uitdrogen is uiteraard ook niet nodig, we hebben een ruim assortiment aan (non)alcoholische dranken. Waarbij natuurlijk voor alcohol geldt:NIX < 18.

Volg je een medisch dieet? Meld je dan even via info@dauwpop.nl, zodat je speciale voeding mee naar binnen kan nemen.

Voor het gebruik van spoeltoiletten is een wc-bandje nodig, deze is te koop bij de muntenkassa. Je kunt hiermee de hele dag gebruik maken van spoeltoiletten. Chemische toiletten en plaskruisen zijn gratis te gebruiken.

MINDERVALIDE

Parkeren

Op vertoon van je reguliere invalide P. kaart kun je gebruik maken van de speciale invalide parkeerplaatsen die dichter bij de festivalentree liggen. We hanteren hetzelfde tarief als op de reguliere parkeerplaats (€7,- exclusief servicekosten in de voorverkoop, €10 contante betaling op de dag zelf).

Faciliteiten

Er is een speciaal toilet aanwezig voor rolstoelgebruikers bij de EHBO. Bij het Jupiler Mainstage zal er een speciale verhoging worden gemaakt voor rolstoelgebruikers en/of andere mindervalide personen (vol = vol, scootmobielen niet toegestaan op het rolstoelpodium).

We proberen zoveel mogelijk van het terrein rolstoel toegankelijk te maken, maar we zijn gesitueerd in het bos dus er zijn geen garanties.

RolstoelPodiumCrew

Vrijwilligers van de RPC helpen “Rock ‘n-Rollende” bezoekers op het evenementen terrein en geven informatie over aanwezige rolstoel-toegankelijke faciliteiten. De RPC-vrijwilligers fungeren als “Very-Special-Forces” en zijn als gastheren/vrouwen herkenbaar aan o.a. de Groene Hart Pasjes.

ALCOHOLGEBRUIK

De leeftijd van de bezoekers van Dauwpop varieert gemiddeld tussen de 10 en 50 jaar. In principe houden we bij Dauwpop geen minimumleeftijd aan dus zijn er ook bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.

Vanwege de verscherpte wetgeving moet iedereen in de leeftijd 18 – 25 jaar een stempel halen, waardoor het (bar)personeel kan zien dat zij alcohol mogen bestellen. Deze stempel krijg je (op vertoon van legitimatie!) bij de visitatiepoortjes, vlak na binnenkomst. We moeten streng zijn, dus geen stempel = geen alcohol.

ROOKVERBOD TENTEN

Het is op Dauwpop niet toegestaan om te roken in Jupiler Mainstage, The Barn, King King, (Down) The Glory Hole en alle overige overdekte plekken. Mocht je het toch nodig vinden om te roken: doe ons en andere bezoekers een plezier en rook alleen in de buitenlucht! Mensen die het toch nodig vinden om ‘binnen’ te roken kunnen door de beveiliging worden verwijderd uit de tent en bij herhaardelijk overtreding van het festivalterrein.

CAMPING EN OVERNACHTEN

Openingstijden

De camping zal van donderdag 30 mei 10.00 uur tot en met vrijdag 31 mei 12.00 uur open zijn.

Toegangsleeftijd en legitimatie

Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar op de camping. Bij twijfel kan er naar legitimatie worden gevraagd.

Faciliteiten

Er zijn voldoende toiletten en douches aanwezig. Daarnaast beschikt de camping over een campingwinkel waar je een hapje en drankje kan halen. Er zijn ook stroompunten beschikbaar om je mobiele telefoon op te laden.

Eigen eten en drank

Elke bezoeker mag een 1½ liter (plastic) fles/pak frisdrank/water meenemen of maximaal 6 blikjes. Er is een campingwinkel aanwezig waar je eten en drinken kan halen, dus vers ontbijt is in de ochtend is aanwezig.

Campingticket

Een ticket voor de camping kost €15 (excl. servicekosten) en is te koop in de ticketshop. Je campingticket is alleen gelding i.c.m. een Dauwpop festival ticket. Een ticket is geldig voor één persoon en dus niet voor één tent.

Tent

Om veiligheidsredenen is een tent met een maximale grootte van 30 m2 (bijv. 6 x 5 meter) toegestaan. Het maximaal aantal personen per tent bedraagt 1 persoon per 2 m2. Bijvoorbeeld: in een tent van 6 x 5 meter (30 m2) mag je met maximaal 15 personen vertoeven.

Campers

Uiteraard zijn (RDW gekeurde) campers ook toegestaan. Andere voertuigen (ook caravans) zijn niet toegestaan. Je auto moet dus op de parkeerplaats blijven.

Stroom

Op de camping zijn geen stroomaansluitingen aanwezig en eigen stroom (aggregaten e.d.) zijn niet toegestaan. Campers voorzien van zonnepanelen zijn uiteraard geen probleem. We leveren wel centrale stroompunten om je mobiele telefoon op te laden.

Huisraad en huishoudelijke apparaten

Een klapstoeltje of campingtafeltje mag je wel meenemen, maar neem deze dan ook weer mee naar huis. Bankstellen, huismeubels, pallets en huishoudelijke apparatuur e.d. zijn niet toegestaan.

Open vuur, gasflessen, aggregaten etc.

Open vuren en barbecues zijn niet toegestaan. Dus ook geen fakkels, vreugdevuurtjes, vuurkorven enz. Gasflessen en gasinstallaties zijn ook niet toegestaan (ook in campers niet).

Festipi

In luxe overnachten of geen zin om je eigen tentje en/of slaapspullen mee te nemen? Onze vrienden van Festipi helpen je graag uit de brand. Check hun website voor alle mogelijkheden! Let wel, je hebt te allen tijde een Dauwpop campingticket nodig.

Vragen/klachten

Op de camping zullen 24 uur per dag beveiligers of iemand van de organisatie aanwezig zijn die je met liefde zullen helpen. Houd de camping schoon en val elkaar niet lastig met lawaai, muziek of andere ongein.

Vooraf vragen? Stuur dan even een mailtje naar info@dauwpop.nl.

HUISREGELS

Er mag veel op Dauwpop, maar om het voor iedereen leuk te houden, dient iedereen zich aan het volgende te houden:

Kinderen t/m 7 jaar (mits onder begeleiding van een volwassene/ouder met een ticket) hebben gratis toegang. Kinderen van 8 t/m 14 jaar alleen onder begeleiding van volwassene/ouder toegang en met een geldig ticket.

Bij twijfel over leeftijd wordt er gevraagd naar legitimatie. Dit i.v.m drank en sigaretten verkoop.

Het is niet toegestaan om eigen eten & drinken mee te nemen op het festivalterrein. Bij de ingang zal dit in beslag worden genomen. Er is -tegen betaling- volop eten & drinken verkrijgbaar op het festivalterrein.

Parkeer op de aangegeven terreinen. Bezoekers die elders parkeren zullen worden weggesleept.

Het is niet toegestaan te kamperen of te overnachten op de parkeerterreinen van Dauwpop en de daarom liggende weilanden, zandwegen etc. Dit is alleen toegestaan op de officiële camping.

Het is niet toegestaan de volgende zaken mee te nemen naar het evenemententerrein: film- en andere professionele opnameapparatuur, alcoholhoudende dranken, harddrugs, softdrugs in grotere hoeveelheid dan wettelijk gedoogd, glaswerk, blik, plastic flessen,(vuur)wapens en andere gevaarlijke voorwerpen (waaronder selfiesticks). Kleine camera’s en amateur-apparatuur (bijv. GoPro) is o.v.b. toegestaan.

Op en rondom het Dauwpopterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Bij constatering van het in bezit hebben van maximaal 5 gram softdrugs, heb je de mogelijkheid om deze af te staan. Weiger je deze softdrugs af te staan of heb je meer dan 5 gram bij je dan zul je aan de politie worden overgedragen.

De organisatie kan personen de toegang weigeren of verwijderen van het evenemententerrein. Huisdieren zijn absoluut niet toegestaan.

Bezoekers worden verzocht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van o.a. beveiligers/bewakingspersoneel.

Het betreden van het evenemententerrein en het bijwonen van het evenement zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker.

Bij enkele shows kan/zal vuurwerk worden gebruikt. Bijwonen van dergelijke shows is op eigen risico.

Voor het gebruik van de spoeltoiletten heb je een wc-bandje nodig. Deze koop je bij de muntenkassa. Chemische toiletten zijn gratis te gebruiken.

De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enigerlei letsel of schades ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers. Hieronder wordt ook o.a. diefstal / vermissing verstaan.

Tijdens het evenement worden (foto-) opnames gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Flyeren op en rondom het festival is verboden (Algemene Plaatselijke Verordening). Mensen die toch menen dat te moeten doen zullen bekeurd worden door aanwezige politie. Maar collega organisaties zijn van harte welkom om posters op te hangen. Vooraf even aanmelden. Verder geen probleem.

VERVOER

Het Dauwpop terrein is zowel met eigen vervoer als het openbaar vervoer te bereiken.

Openbaar Vervoer
Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar het treinstation in Nijverdal. Er rijden vanaf daar pendelbussen van Havi Travel naar het festivalterrein. Een retourtje kost je slechts €6 en tickets voor de pendelbus koop je op de website van Havi Travel.

Auto
Besluit je met de auto te komen, volg dan de borden naar Hellendoorn. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn zullen speciale Dauwpop routebordjes je naar het festivalterrein loodsen. Er is direct naast het terrein voldoende parkeermogelijkheid.

Je kunt in de voorverkoop al een parkeerkaart kopen (€7 excl. servicekosten) die bij de ingang van het parkeerterrein wordt gescand. Met een aantal voordelen: het gaat een stuk sneller dan contant betalen, je parkeert dichterbij dan mensen zonder parkeerticket en het is goedkoper, want aan de deur kost het €10.

Heb je een navigatiesysteem? Vul dan postcode 7448 RZ in of als adres ‘Luttenbergerweg, Haarle gemeente Hellendoorn’. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn volg je dan gewoon de speciale festivalborden.

Kiss ’n Ride
Er zullen speciale uit- en instapplekken gemaakt worden waar taxi’s hun klanten kunnen laten uitstappen. Ook mensen die iemand brengen of ophalen kunnen hier hun ‘lading’ het beste ‘droppen’. Deze plek wordt aangegeven als Kiss ’n Ride (halen & brengen). Volg gewoon de speciale borden en alles wijst zich vanzelf.

Fiets
Voor fietsers zijn er speciale parkeergelegenheden waar je jouw fiets gratis kunt stallen. Volg de borden en de aanwijzingen van de parkeercrew.

DUURZAAMHEID

Koop
tickets

Dauwpop 2019

Koop je tickets