Dauwpop

Traditiegetrouw hét tofste festival in Oost Nederland. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. De afgelopen vijf edities waren vooraf uitverkocht. Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.   

SOCIALS:

 

Info

Info

Dauwpop Festival

ALGEMEEN

26 & 27 mei 2022 vindt de 26e editie van Dauwpop plaats.

Locatie: Festivalterrein aan de Luttenbergerweg, Hellendoorn.
Navigeer naar Luttenbergerweg 31, Haarle en volg de borden wanneer je bijna in de buurt van het festivalterrein bent.

Openingstijden festivalterrein:

Donderdag 26 mei: 11:00 tot 23:00
Vrijdag 27 mei: 11:00 tot 23:00

Openingstijden campingterrein: 

Donderdag 26 mei 10:00 t/m zaterdag 28 mei 12:00

Let op! Deze tijden zijn onder voorbehoud.

TICKET 2020 / 2021

Is mijn ticket nog geldig?
Heb jij een ticket gekocht na 30 mei 2019 voor een doorgeschoven editie van Dauwpop? Dan is je festivalticket geldig voor de donderdag 26 mei. Je hoeft hiervoor verder geen actie te ondernemen. Je ticket blijft geldig. De QR-code op het ticket schuift mee.

Kan ik mijn ticket omruilen?
We ruilen geen ticket(s) om voor vrijdag 27 mei. Vrijdag 27 mei is een extra toegevoegde dag waarvoor apart tickets gekocht kunnen worden.

Kan mijn ticket nog retour?
Je ticket retour doen was mogelijk tot 4 september 2021. Mocht je toch niet meer naar Dauwpop willen gaan, raden wij je aan je ticket(s) via een veilig en betrouwbaar platform als Ticketswap te verkopen. We werken met de secure swap waardoor elk verkocht ticket wordt voorzien van een nieuwe QR-code waardoor je verzekerd bent van entree tot het festival. 

Ticket kwijt?
Heb jij je ticket(s) via Paylogic gekocht? Verstuur je ticket(s) dan opnieuw via deze link KLIK.
Heb jij je ticket(s) via Eventbrite gekocht en ben je die kwijt? Stuur ons dan een mail met je naam, e-mailadres en eventueel ordernummer naar info@dauwpop.nl of stuur ons een DM via Facebook of Instagram en we zoeken je ticket(s) weer voor je op!

Ik heb een kinderticket gekocht, maar mijn kind is volgend jaar over de gestelde leeftijd heen, wat nu?
Heb je een kinderticket gekocht voor 2020/2021, maar is je kind inmiddels over de maximaal gestelde leeftijd heen om in aanmerking te komen voor een kinderticket? Daar gaan wij dit jaar niet moeilijk over doen. Ook op 26 mei heeft je kind toegang tot Dauwpop met dit ticket.

Ik heb een CJP-ticket gekocht maar mijn CJP-pas is in 2022 niet meer geldig, wat nu?
Voor dit ticket geldt ook dat wij eenmalig een uitzondering maken. Net als bij de kindertickets blijft het ticket voor 26 mei 2022 geldig. Je hoeft hiervoor verder geen actie te ondernemen.

TICKETS DAUWPOP 2022

Tickets koop je in de online ticketshop:

Note: Er zal bij de entree niet worden gecontroleerd op de naam van het ticket, als je al je tickets dus hebt gepersonaliseerd op 1 naam levert dat geen problemen op bij de entree.

Let op:

 • Een campingticket is alleen geldig in combinatie met een festivalticket.
 • Een parkeerticket is geldig voor één auto. Parkeertickets kun je ook de festivaldag ook op de festivalparkeerplaats kopen.
 • Je fiets stallen is gratis.
 • Pendelbustickets of een busticket voor een georganiseerde busreis zijn te verkrijgen via de website van TCR Tours. Een pendelticket kost €6 online of €7 op de dag zelf (op de dag zelf is alleen contante betaling).
 • Een kinderticket is voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Kinderen van 7 jaar en jonger hebben gratis entree. Voor beide situaties geldt onder begeleiding van een volwassene met een regulier ticket.
 • Bij het kopen van een CJP-ticket moet je in het bezit zijn van een CJP-pas en deze kunnen laten zien bij de entree. Nog geen CJP-pas maar wel geïnteresseerd? Check de website van CJP! 
 • Je koopt nooit een ticket voor een specifieke act. Je koopt een Festivalticket voor de gehele festivaldag. We nemen geen tickets retour op basis van een geannuleerde act.
 • Ten tijde van het festival gelden de door de overheid opgelegde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en het COVID 19-beleid van het festival.
 • Er zijn voor 27 mei 2022 geen hardcopy tickets verkrijgbaar.
KLUISJES

Er zijn op het terrein kluisjes te huur. Je kunt hier voor de hele dag een kluis huren. Prijzen maken we op een later tijdstip bekend.

WERKEN BIJ

Dauwpop is altijd op zoek naar enthousiaste crewmembers, vrijwilligers of verenigingen die ons team willen komen versterken tijdens het festival. Lijkt het je tof om tijdens Dauwpop achter de bar te staan, munten te verkopen, te helpen met de aankleding of om de backstage-crew te komen ondersteunen? Stuur ons dan een bericht!

Kom je als vrijwilliger werken op Dauwpop, dan mag je na je shift het terrein op om te genieten van het programma en sfeer. Sluit je aan met je vereniging? Dan doet Dauwpop een bijdrage aan jullie clubkas.

Aanmelden kan via personeel@evhands.nl. Je kan je aanmelden voor 26 & 27 mei.

ETEN EN DRINKEN

We hebben ons best gedaan om een breed aanbod aan food catering voor jullie samen te stellen. Zowel de overtuigde vegetariër als de bloeddorstige carnivoren onder ons komen ruim aan hun trekken. Zelfs aan de vitaminen hebben we gedacht.  Ondervoed raken op Dauwpop is niet nodig. Uitdrogen is uiteraard ook niet nodig, we hebben een ruim assortiment aan (non)alcoholische dranken. Waarbij natuurlijk voor alcohol geldt:NIX < 18.

Volg je een medisch dieet? Meld je dan even via info@dauwpop.nl, zodat je speciale voeding mee naar binnen kan nemen.

Het gebruik van de spoeltoiletten is dit jaar gratis. Je hebt geen wc-bandje nodig. Daarnaast zijn er ook chemische toiletten en plaskruizen aanwezig op het terrein.

MINDERVALIDE

Parkeren

Op vertoon van je reguliere invalide P. kaart kun je gebruik maken van de speciale invalide parkeerplaatsen die dichter bij de festivalentree liggen. We hanteren hetzelfde tarief als op de reguliere parkeerplaats (€12,- inclusief servicekosten in de voorverkoop, €15 contante betaling op de dag zelf).

Faciliteiten

Er is een speciaal toilet aanwezig voor rolstoelgebruikers bij de EHBO. Bij het Jupiler Mainstage zal er een speciale verhoging worden gemaakt voor rolstoelgebruikers en/of andere mindervalide personen (vol = vol, scootmobielen niet toegestaan op het rolstoelpodium).

We proberen zoveel mogelijk van het terrein rolstoel toegankelijk te maken, maar we zijn gesitueerd in het bos dus er zijn geen garanties.

RolstoelDuwCrew
Voorgaande jaren vond je op ons terrein de crew van The Big Bulls Rugby Club uit Almelo. Ze zijn herkenbaar aan hun wedstrijdshirt en staan voor je klaar bij de entree en het rolstoelpodium.

ALCOHOLGEBRUIK

De leeftijd van de bezoekers van Dauwpop varieert gemiddeld tussen de 10 en 50 jaar. In principe houden we bij Dauwpop geen minimumleeftijd aan dus zijn er ook bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.

Vanwege de verscherpte wetgeving moet iedereen in de leeftijd 18 – 25 jaar een stempel halen, waardoor het (bar)personeel kan zien dat zij alcohol mogen bestellen. Deze stempel krijg je (op vertoon van legitimatie!) bij de visitatiepoortjes of infostand, vlak na binnenkomst. We moeten streng zijn, dus geen stempel = geen alcohol.

ROOKVERBOD TENTEN

Het is op Dauwpop niet toegestaan om te roken in Jupiler Mainstage, The Barn, King King, (Down) The Glory Hole en alle overige overdekte plekken. Mocht je het toch nodig vinden om te roken: doe ons en andere bezoekers een plezier en rook alleen in de buitenlucht! Mensen die het toch nodig vinden om ‘binnen’ te roken kunnen door de beveiliging worden verwijderd uit de tent en bij herhaardelijk overtreding van het festivalterrein.

ACCREDITATIE AANVRAGEN

Wil jij verslag komen doen van Dauwpop of komen fotograferen? Let goed op. We nemen alleen accreditaties in behandeling van journalisten of fotografen die in opdracht van een officieel medium langskomen voor een (foto)verslag van Dauwpop met publicatie als doel.

Na ontvangst van een aanvraag, bij voorkeur door een hoofd- of eindredacteur per medium, bekijken wij de aanvraag en mailen wij zo spoedig mogelijk een bevestiging of afwijzing. Een accreditatie aanvragen kan via DIT e-mailadres. Laat in je aanvraag weten om hoeveel personen het gaat en om welke festivaldagen.

CAMPING EN OVERNACHTEN

Openingstijden

De Dauwpop camping is geopend vanaf donderdag 26 mei 11:00 uur tot zaterdag 28 mei 12:00 uur.
Je campingticket is voor beide nachten geldig. We verkopen geen losse campingtickets. De prijs is hetzelfde gebleven na toevoeging van een tweede dag.

Toegangsleeftijd en legitimatie

Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar op de camping. Bij twijfel kan er naar legitimatie worden gevraagd. Personen onder de 16 jaar hebben alleen toegang tot het campingterrein onder begeleiding van een volwassene.

Faciliteiten

Er zijn voldoende toiletten en douches aanwezig. Daarnaast beschikt de camping over een campingwinkel waar je een hapje en drankje kan halen. Er zijn ook stroompunten beschikbaar om je mobiele telefoon op te laden.

Eigen eten en drank

Elke bezoeker mag een 1½ liter (plastic) fles/pak frisdrank/water meenemen of maximaal 6 blikjes. Er is een campingwinkel aanwezig waar je eten en drinken kan halen, dus vers ontbijt is in de ochtend is aanwezig.

Campingticket

Een ticket voor de camping kost €19,50 (incl. servicekosten) en is te koop in de ticketshop. Je campingticket is alleen gelding i.c.m. een Dauwpop festival ticket. Een ticket is geldig voor één persoon en dus niet voor één tent.

Tent

Om veiligheidsredenen is een tent met een maximale grootte van 30 m2 (bijv. 6 x 5 meter) toegestaan. Het maximaal aantal personen per tent bedraagt 1 persoon per 2 m2. Bijvoorbeeld: in een tent van 6 x 5 meter (30 m2) mag je met maximaal 15 personen vertoeven.

Camper / Caravan

Uiteraard zijn (RDW gekeurde) campers toegestaan. Andere voertuigen (ook caravans) zijn niet toegestaan. Je auto moet dus op de parkeerplaats blijven.

Stroom

Op de camping zijn geen stroomaansluitingen aanwezig en eigen stroom (aggregaten e.d.) zijn niet toegestaan. Campers voorzien van zonnepanelen zijn uiteraard geen probleem. We leveren wel centrale stroompunten om je mobiele telefoon op te laden. Boek je een losse accomodaties via onze Camping in de ticketshop dan kun je daar optioneel een stroompunt bij boeken.

Huisraad en huishoudelijke apparaten

Een klapstoeltje of campingtafeltje mag je wel meenemen, maar neem deze dan ook weer mee naar huis. Bankstellen, huismeubels, pallets en huishoudelijke apparatuur e.d. zijn niet toegestaan.

Open vuur, gasflessen, aggregaten etc.

Open vuren en barbecues zijn niet toegestaan. Dus ook geen fakkels, vreugdevuurtjes, vuurkorven enz. Gasflessen en gasinstallaties zijn ook niet toegestaan (ook in campers niet).

Vragen/klachten

Op de camping zullen 24 uur per dag beveiligers of iemand van de organisatie aanwezig zijn die je met liefde zullen helpen. Houd de camping schoon en val elkaar niet lastig met lawaai, muziek of andere ongein.

Vooraf vragen? Stuur dan even een mailtje naar info@dauwpop.nl.

HUISREGELS

Er mag veel op Dauwpop, maar om het voor iedereen leuk te houden, dient iedereen zich aan het volgende te houden:

Algemene huisregels

 • Kinderen t/m 7 jaar (mits onder begeleiding van een volwassene/ouder met een ticket) hebben gratis toegang. Kinderen van 8 t/m 14 jaar alleen onder begeleiding van volwassene/ouder toegang en met een geldig kinder- of regulier ticket.
 • Bij twijfel over leeftijd wordt er gevraagd naar legitimatie. Dit i.v.m drank en sigaretten verkoop.
 • Het is niet toegestaan om eigen eten & drinken mee te nemen op het festivalterrein. Bij de ingang zal dit in beslag worden genomen. Er is -tegen betaling- volop eten & drinken verkrijgbaar op het festivalterrein. Heb je een allergie of wil je medicatie mee het terrein opnemen. Stuur ons vooraf een mail op info@dauwpop.nl.
 • Parkeer op de aangegeven terreinen. Bezoekers die elders parkeren zullen worden weggesleept.
 • Het is niet toegestaan te kamperen of te overnachten op de parkeerterreinen van Dauwpop en de daarom liggende weilanden, zandwegen etc. Dit is alleen toegestaan op de officiële camping.
 • Het is niet toegestaan de volgende zaken mee te nemen naar het evenemententerrein: film- en andere professionele opnameapparatuur, alcoholhoudende dranken, harddrugs, softdrugs in grotere hoeveelheid dan wettelijk gedoogd, glaswerk, blik, plastic flessen,(vuur)wapens en andere gevaarlijke voorwerpen (waaronder selfiesticks). Kleine camera’s en amateur-apparatuur (bijv. GoPro) is o.v.b. toegestaan.
 • Op en rondom het Dauwpopterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Bij constatering van het in bezit hebben van maximaal 5 gram softdrugs, heb je de mogelijkheid om deze af te staan. Weiger je deze softdrugs af te staan of heb je meer dan 5 gram bij je dan zul je aan de politie worden overgedragen.
 • De organisatie kan personen de toegang weigeren of verwijderen van het evenemententerrein. Huisdieren zijn absoluut niet toegestaan.
 • Bezoekers worden verzocht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van o.a. beveiligers/bewakingspersoneel.
 • Het betreden van het evenemententerrein en het bijwonen van het evenement zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker.
 • Bij enkele shows kan/zal vuurwerk worden gebruikt. Bijwonen van dergelijke shows is op eigen risico.
 • Bedreigingen, vernielingen, beschadiging, mishandeling, intimidatie, agressie, discriminatie, racisme en ongewenste intimiteiten zijn verboden op straffe van verwijdering.
 • De muziek- en festivalwereld moet een veilige plek zijn voor iedereen. Op, voor of achter het podium. Voor artiesten, voor medewerkers en voor het publiek.

Toiletten
Voor het gebruik van de spoeltoiletten en chemische toiletten heb je geen wc-bandje nodig. Deze toiletten zijn gratis toegankelijk.

Schade/Diefstal
De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enigerlei letsel of schades ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers. Hieronder wordt ook o.a. diefstal /
vermissing verstaan.

Fotografie
Tijdens het evenement worden (foto-) opnames gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Flyeren
Flyeren op en rondom het festival is verboden (Algemene Plaatselijke Verordening). Mensen die toch menen dat te moeten doen zullen bekeurd worden door aanwezige politie. Maar collega organisaties zijn van harte welkom om posters op te hangen. Vooraf graag even melden. Voor banners geldt een andere regeling. Gelieve contact op te nemen met de organisatie.

Lachgas
Lachgas is per wet niet verboden, maar wel schadelijk voor je hersenen. Dauwpop is een afgesloten terrein met haar eigen huisregels. In overleg met de vergunningverlener staat in onze huisregels dat lachgas niet toegestaan is op het Dauwpop terrein.

Treft de security lachgas aan bij de visitatie, zal dit in beslag worden genomen.
Heeft iemand meerdere houders met lachgas bij zich, met het kennelijke oogmerk deze te verhandelen, zal worden opgetreden in het kader van de Warenwet. Overtreders worden overgedragen aan de politie.
Kolven
Tijdens het festival kan je bij de EHBO terecht om te kolven. Er zal ook een koelkast aanwezig zijn.
VERVOER

Het Dauwpop terrein is zowel met eigen vervoer als het openbaar vervoer te bereiken.

Openbaar Vervoer / Pendelbus (Station Nijverdal)
Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar het treinstation in Nijverdal. Er rijden vanaf daar pendelbussen. Het pendelvervoer (Station Nijverdal naar het Dauwpopterrein en weer terug) kost € 6,- p.p. via iDEAL en € 7,- p.p. bij contante betaling. Op de dag zelf zijn er tegen contante betaling ook tickets verkrijgbaar op het plein achter station Nijverdal. Tickets zijn te koop op de website van TCR Tours. 

Auto
Besluit je met de auto te komen, volg dan de borden naar Hellendoorn. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn zullen speciale Dauwpop routebordjes je naar het festivalterrein loodsen. Er is direct naast het terrein voldoende parkeermogelijkheid.

Je kunt in de voorverkoop al een parkeerkaart kopen (€10 excl. servicekosten) die bij de ingang van het parkeerterrein wordt gescand. Met een aantal voordelen: het gaat een stuk sneller dan contant betalen, je parkeert dichterbij dan mensen zonder parkeerticket en het is goedkoper, want aan de deur kost het €15.

Heb je een navigatiesysteem? Vul dan postcode 7448 RN Haarle in of als adres Luttenbergerweg 31, Haarle gemeente Hellendoorn’. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn volg je dan gewoon de speciale festivalborden.

Kiss ’n Ride
Er zullen speciale uit- en instapplekken gemaakt worden waar taxi’s hun klanten kunnen laten uitstappen. Ook mensen die iemand brengen of ophalen kunnen hier hun ‘lading’ het beste ‘droppen’. Deze plek wordt aangegeven als Kiss ’n Ride (halen & brengen). Volg gewoon de speciale borden en alles wijst zich vanzelf.

Fiets
Voor fietsers zijn er speciale parkeergelegenheden waar je jouw fiets gratis kunt stallen. Volg de borden en de aanwijzingen van de parkeercrew.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid op Dauwpop

Dauwpop is dit jaar bezig met het thema duurzaamheid, voorgaande jaren heeft Dauwpop onbewust meer aan duurzaamheid gedaan dan het zelf door had. Daarom hebben wij een aantal wist je datjes over duurzaamheid op Dauwpop onder elkaar gezet.

Wist je dat?

 • Je als bezoeker op Dauwpop op een duurzame manier naar het toilet gaat? Je boodschap wordt gespoeld met grondwater, opgeslagen en afgevoerd naar de waterzuivering.
 • Dauwpop haar decoratiestukken recyclet? Het kan maar zo zijn dat jij tegen hetzelfde podium aankijkt als voorgaande jaren, maar heeft deze een nieuw likje verf gekregen.
 • De doppen van flesjes achter de bar worden ingezameld? Deze doppen worden gedoneerd aan stichting KNGF Geleidenhond. Voor de verzamelde doppen krijgt KNGF Geleidenhond een vergoeding waarmee zij honden kunnen opleiden om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking meer zelfstandigheid krijgen.
 • Jij je steentje kunt bijdragen?! Help Dauwpop en gooi je beker in de prullenbak in plaats van op de grond! Of laat je ticket op je mobiel zien, in plaats van een uitgeprinte ticket.
FESTIVALMARKT

Festivalmarkt

Dit jaar vind je op onze festivalweide ook weer een goed gevulde festivalmarkt. De markt is alleen toegankelijk voor bezoekers met een ticket en je vindt de kraampjes dan ook op het festivalterrein.

Er zal een breed assortiment aan goederen te vinden zijn zoals enkele stands met unieke vintage kleding, sneakers en Western laarzen, natuurlijk zonnebrillen in alle soorten en maten, hoeden en petten, voor de echte muziekliefhebbers een grote stand met collectors items op het gebied van vinyl, CD’s en DVD’s, tourboeken, posters enzovoorts en exotische kleding en sieraden van Nepal tot Zuid-Amerika.

Wil je jezelf laten verfraaien, ook dat kan bij Henna Painting met handgezette tijdelijke tattoos en bij The Make Over Booth, waar je jezelf een andere identiteit kunt laten aanmeten door middel van facepaint en bodypaint of waar je je haren kunt laten invlechten.

Vergeet dus in je rondje over het terrein zeker niet de festivalmarkt en kom rondsnuffelen!

Koop
tickets

Dauwpop 2022

Koop je tickets