Dauwpop

Traditiegetrouw hét tofste festival in Oost Nederland. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. De afgelopen vijf edities waren vooraf uitverkocht. Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.   

SOCIALS:

 

Info

Info

Dauwpop Festival

ALGEMEEN

4 september 2021 vindt de 26e editie van Dauwpop plaats. Dit jaar eenmalig in de nazomer van 2021.

Locatie: Festivalterrein aan de Luttenbergerweg, Hellendoorn.
Navigeer naar Luttenbergerweg 31, Haarle en volg de borden wanneer je bijna in de buurt van het festivalterrein bent.

Openingstijden terrein en camping worden op een later tijdstip bekend gemaakt. Het festival duurde voorgaande jaren altijd tot max 23:00.

TICKETS DAUWPOP

Tickets koop je in de ticketshop of bij je lokale voorverkooppunt.

Let op:

 • Een campingticket is alleen geldig in combinatie met een festivalticket.
 • Een parkeerticket is geldig voor één auto. Parkeertickets kun je ook op 4 september bij de parkeerplaats kopen.
 • Je fiets stallen is gratis.
 • Pendelbustickets of een busticket voor een georganiseerde busreis zijn te verkrijgen via de website van TCR Tours. Een pendelticket kost €6 online of €7 op de dag zelf (op de dag zelf is alleen contante betaling).
 • Een kinderticket is voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Kinderen van 7 jaar en jonger hebben gratis entree. Voor beide situaties geldt onder begeleiding van een volwassene met een regulier ticket.
 • Bij het kopen van een CJP-ticket moet je in het bezit zijn van een CJP-pas en deze kunnen laten zien bij de entree. Nog geen CJP-pas maar wel geïnteresseerd? Check de website van CJP! 

De lokale voorverkoopadressen vind je op onze ticketpagina.

KLUISJES

Er zijn op het terrein kluisjes te huur. Je kunt hier voor de hele dag (alleen de zaterdag!) een kluis huren. Prijzen maken we op een later tijdstip bekend.

WERKEN BIJ

Lijkt het je tof om tijdens Dauwpop achter de bar te staan, munten te verkopen of te helpen met de aankleding van het festivalterrein? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Aanmelden kan via personeel@evhands.nl.

ETEN EN DRINKEN

We hebben ons best gedaan om een breed aanbod aan food catering voor jullie samen te stellen. Zowel de overtuigde vegetariër als de bloeddorstige carnivoren onder ons komen ruim aan hun trekken. Zelfs aan de vitaminen hebben we gedacht.  Ondervoed raken op Dauwpop is niet nodig. Uitdrogen is uiteraard ook niet nodig, we hebben een ruim assortiment aan (non)alcoholische dranken. Waarbij natuurlijk voor alcohol geldt:NIX < 18.

Volg je een medisch dieet? Meld je dan even via info@dauwpop.nl, zodat je speciale voeding mee naar binnen kan nemen.

Het gebruik van de spoeltoiletten is dit jaar gratis. Je bent geen wc-bandje nodig. Daarnaast zijn er ook chemische toiletten en plaskruizen aanwezig op het terrein.

MINDERVALIDE

Parkeren

Op vertoon van je reguliere invalide P. kaart kun je gebruik maken van de speciale invalide parkeerplaatsen die dichter bij de festivalentree liggen. We hanteren hetzelfde tarief als op de reguliere parkeerplaats (€10,- exclusief servicekosten in de voorverkoop, €15 contante betaling op de dag zelf).

Faciliteiten

Er is een speciaal toilet aanwezig voor rolstoelgebruikers bij de EHBO. Bij het Jupiler Mainstage zal er een speciale verhoging worden gemaakt voor rolstoelgebruikers en/of andere mindervalide personen (vol = vol, scootmobielen niet toegestaan op het rolstoelpodium).

We proberen zoveel mogelijk van het terrein rolstoel toegankelijk te maken, maar we zijn gesitueerd in het bos dus er zijn geen garanties.

RolstoelDuwCrew
Voorgaande jaren vond je op ons terrein de crew van The Big Bulls Rugby Club uit Almelo. Ze zijn herkenbaar aan hun wedstrijdshirt en staan voor je klaar bij de entree en het rolstoelpodium.

ALCOHOLGEBRUIK

De leeftijd van de bezoekers van Dauwpop varieert gemiddeld tussen de 10 en 50 jaar. In principe houden we bij Dauwpop geen minimumleeftijd aan dus zijn er ook bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.

Vanwege de verscherpte wetgeving moet iedereen in de leeftijd 18 – 25 jaar een stempel halen, waardoor het (bar)personeel kan zien dat zij alcohol mogen bestellen. Deze stempel krijg je (op vertoon van legitimatie!) bij de visitatiepoortjes of infostand, vlak na binnenkomst. We moeten streng zijn, dus geen stempel = geen alcohol.

ROOKVERBOD TENTEN

Het is op Dauwpop niet toegestaan om te roken in Jupiler Mainstage, The Barn, King King, (Down) The Glory Hole en alle overige overdekte plekken. Mocht je het toch nodig vinden om te roken: doe ons en andere bezoekers een plezier en rook alleen in de buitenlucht! Mensen die het toch nodig vinden om ‘binnen’ te roken kunnen door de beveiliging worden verwijderd uit de tent en bij herhaardelijk overtreding van het festivalterrein.

DAUWPOP FAQ – 4 SEPTEMBER 2021

Dauwpop FAQ – 4 september 2021

Ik heb mijn kaartje van 2020 nog, wat moet ik doen?
Je hebt ervoor gekozen om je ticket van 2020 mee te nemen naar een volgende editie van Dauwpop. Waarvoor super bedankt! Dat hebben overigens héél véél mensen gedaan. Jouw kaartje van 2020 is op 4 september gewoon geldig. Je hoeft dus niks anders te doen dan alleen je ticket meenemen. Ben je de gegevens van je ticket kwijt, stuur dan een email naar: info@dauwpop.nl. Dit geldt voor alle festivaltickets, ook kindertickets en CJP tickets. Denk ook aan je eventuele parkeer- en camping tickets!

Heb je een Paylogic e-ticket en ben je deze kwijt? Check dan deze link.

 

Blijft mijn hardcopy ticket ook geldig voor Dauwpop 2021?
Als je een ticket hebt gekocht bij één van onze voorverkoopadressen, dan heb je een hard-copy ticket. Deze blijft uiteraard ook gewoon geldig voor de editie op 4 september. Bewaar hem dus goed. Alle door ons gebruikte barcodes zijn slechts één keer bruikbaar. Let dus goed op dat anderen niet met een kopie van je barcode aan de haal gaan.

 

Geldt de doorgeschoven actie van ‘twee gratis consumptiemunten’ nog?
Belofte maakt schuld. We hebben iedereen die een ticket voor Dauwpop 2020 gekocht heeft en deze bewaard heeft voor de volgende editie, een beloning beloofd in de vorm van twee  consumptiemunten. Gewoon als DANK voor de steun. Dus ja, de actie geldt nog steeds.

Heb je een hard-copy ticket van de editie van 2020, dan kunnen we je geen voucher opsturen. Je krijgt de munten bij binnenkomst.  De aanwijzingen daarvoor zullen herkenbaar bij de entree op de Dauwpop-dag zichtbaar zijn.

 

LET OP :
Nogmaals: elk ticket van Dauwpop, e-ticket of hardcopy, camping-, CJP-, kinder- of parkeerticket, heeft een unieke barcode die slechts éénmaal gescand kan worden. Dus voorkom teleurstellingen en zorg dat er geen kopieën van gemaakt kunnen worden.

 

Ik heb tickets gewonnen voor Dauwpop 2020 maar nog niet ontvangen krijg ik dan ook tickets voor Dauwpop 2021?
Ja, je gewonnen ticket voor 2020 is ook geldig voor 2021. Deze wordt t.z.t. opgestuurd.

 

Zijn er nog kaarten voor Dauwpop op 4 september verkrijgbaar?
Dauwpop 2021 is helemaal uitverkocht!

 

Wat als Dauwpop op 4 september ook niet doorgaat?
We zijn optimistisch dat de ontwikkelingen snel de goede kant op zullen gaan en dat er aan het einde van de zomer weer evenementen mogelijk zijn. We maken ons dan ook op voor een hele dikke Dauwpop editie. Echter wanneer het tegen zit en we tóch geen Dauwpop mogen organiseren, dan zit er helaas niets anders op dan geduldig en nagelbijtend te wachten tot Dauwpop 2022. Dat zal dan plaats vinden op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022. De twee consumptiemunten actie blijft dan nog steeds staan en ook nieuwe kaartkopers krijgen die twee muntjes.

 

Ik kan niet op 4 september, wat nu?
Eigenlijk kunnen we ons niet voorstellen dat je er ná al die Corona ellende niet bij wilt zijn, maar het kan natuurlijk zijn dat je moet werken of een andere goede reden hebt om niet te komen. In dat geval willen we je aanbieden je ticket om te zetten naar een ticket/voucher voor Dauwpop 2022.
Dat omzetten kan tót 1 maart 2021! 

 

Wat is de status van het programma?
Ons programmateam is druk bezig om zoveel mogelijk acts van het programma van 2020 mee te nemen naar de nieuwe editie van Dauwpop op 4 september as. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte. Of meld je aan voor het Facebookevent.

 

Ik heb een kinderticket gekocht, maar mijn kind is volgend jaar over de gestelde leeftijd heen, wat nu?
Heb je een kinderticket gekocht voor 2020, maar is je kind inmiddels over de maximaal gestelde leeftijd heen om in aanmerking te komen voor een kinderticket? Daar gaan wij dit jaar niet moeilijk over doen. Ook op 4 september heeft je kind toegang tot Dauwpop met dit ticket. Overigens waren de kindertickets voor 2020 al uitverkocht.

 

Ik heb een CJP-ticket gekocht maar deze is op 4 september niet meer geldig, wat nu?
Voor dit ticket geldt ook dat wij eenmalig een uitzondering maken. Net als bij de kindertickets blijft het ticket voor 4 september 2021 geldig.

 

Kan ik het geld van mijn ticket terugkrijgen?
Je hebt vorig jaar geen gebruik gemaakt van de verschillende geboden opties, maar je hebt je ticket doorgezet naar Dauwpop 2021.  Mocht je écht niet kunnen dan bieden we aan je ticket van 2021 dóór te zetten naar de editie van 2022. Zonder bijkomende kosten. Dat kan tót 1 maart. Daarbij behoud je of krijg je dan ook nog eens de twee gratis consumpties.

 

Hoe zit het met mijn overnachting op Dauwpop?
Dauwpop heeft een camping. Je kan uiteraard zelf kampeerspullen meenemen. Kijk bij info voor meer informatie hierover. Voor luxe kampeerders hebben we twee fantastische opties in de aanbieding:

 • GLAMPING:  voor diegenen die zichzelf willen verwennen komen we binnenkort met een glamping-aanbod. Een zéér sfeervol en luxe ingerichte slaapplek. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt binnenkort meer informatie.
 • FESTIPI OP DAUWPOP
  Naast de luxe variant van de Glamping, hebben we de prima en zeer betaalbare overnachtingen geregeld door Festipi. Festipi opereert zelfstandig op de camping van Dauwpop. Je reserveert en betaalt rechtstreeks bij hen. In overleg met Festipi is afgesproken dat de reserveringen die stonden voor 2020 ook geldig blijven voor deze editie op 4 sept. Heb je nog vragen ? neem dan rechtsreeks contact op via info@festipi.nl  Je kunt bij hen ook nieuwe reserveringen plaatsen. Serge en zijn team zullen je verder helpen.

 

LET OP: Een campingticket geeft alleen toegang tot de camping. NIET tot het festival. Die dien je dus apart aan te schaffen.

 

Wat gebeurt er met mijn busticket van TCR Tours voor Dauwpop?
TCR biedt de reizen van diverse opstapplaatsen in Nederland naar Dauwpop, zelfstandig aan. Neem contact met hen op via (info@tcrtours.nl) en je kunt direct met hen in overleg. Ook als je wilt weten of er een opstapplaats bij jou in de buurt is.

 

Voor overige vragen zijn we te bereiken via info@dauwpop.nl.

CAMPING EN OVERNACHTEN

Openingstijden

De camping zal van zaterdag 4 september 10.00 uur tot en met zondag 5 september 12.00 uur open zijn (tijden onder voorbehoud).

Toegangsleeftijd en legitimatie

Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar op de camping. Bij twijfel kan er naar legitimatie worden gevraagd.

Faciliteiten

Er zijn voldoende toiletten en douches aanwezig. Daarnaast beschikt de camping over een campingwinkel waar je een hapje en drankje kan halen. Er zijn ook stroompunten beschikbaar om je mobiele telefoon op te laden.

Eigen eten en drank

Elke bezoeker mag een 1½ liter (plastic) fles/pak frisdrank/water meenemen of maximaal 6 blikjes. Er is een campingwinkel aanwezig waar je eten en drinken kan halen, dus vers ontbijt is in de ochtend is aanwezig.

Campingticket

Een ticket voor de camping kost €17,50 (excl. servicekosten) en is te koop in de ticketshop. Je campingticket is alleen gelding i.c.m. een Dauwpop festival ticket. Een ticket is geldig voor één persoon en dus niet voor één tent.

Tent

Om veiligheidsredenen is een tent met een maximale grootte van 30 m2 (bijv. 6 x 5 meter) toegestaan. Het maximaal aantal personen per tent bedraagt 1 persoon per 2 m2. Bijvoorbeeld: in een tent van 6 x 5 meter (30 m2) mag je met maximaal 15 personen vertoeven.

Camper / Caravan

Uiteraard zijn (RDW gekeurde) campers toegestaan. Andere voertuigen (ook caravans) zijn niet toegestaan. Je auto moet dus op de parkeerplaats blijven.

Stroom

Op de camping zijn geen stroomaansluitingen aanwezig en eigen stroom (aggregaten e.d.) zijn niet toegestaan. Campers voorzien van zonnepanelen zijn uiteraard geen probleem. We leveren wel centrale stroompunten om je mobiele telefoon op te laden.

Huisraad en huishoudelijke apparaten

Een klapstoeltje of campingtafeltje mag je wel meenemen, maar neem deze dan ook weer mee naar huis. Bankstellen, huismeubels, pallets en huishoudelijke apparatuur e.d. zijn niet toegestaan.

Open vuur, gasflessen, aggregaten etc.

Open vuren en barbecues zijn niet toegestaan. Dus ook geen fakkels, vreugdevuurtjes, vuurkorven enz. Gasflessen en gasinstallaties zijn ook niet toegestaan (ook in campers niet).

Vragen/klachten

Op de camping zullen 24 uur per dag beveiligers of iemand van de organisatie aanwezig zijn die je met liefde zullen helpen. Houd de camping schoon en val elkaar niet lastig met lawaai, muziek of andere ongein.

Vooraf vragen? Stuur dan even een mailtje naar info@dauwpop.nl.

HUISREGELS

Er mag veel op Dauwpop, maar om het voor iedereen leuk te houden, dient iedereen zich aan het volgende te houden:

Algemene huisregels

 • Kinderen t/m 7 jaar (mits onder begeleiding van een volwassene/ouder met een ticket) hebben gratis toegang. Kinderen van 8 t/m 14 jaar alleen onder begeleiding van volwassene/ouder toegang en met een geldig kinder- of regulier ticket.
 • Bij twijfel over leeftijd wordt er gevraagd naar legitimatie. Dit i.v.m drank en sigaretten verkoop.
 • Het is niet toegestaan om eigen eten & drinken mee te nemen op het festivalterrein. Bij de ingang zal dit in beslag worden genomen. Er is -tegen betaling- volop eten & drinken verkrijgbaar op het festivalterrein. Heb je een allergie of wil je medicatie mee het terrein opnemen. Stuur ons vooraf een mail op info@dauwpop.nl.
 • Parkeer op de aangegeven terreinen. Bezoekers die elders parkeren zullen worden weggesleept.
 • Het is niet toegestaan te kamperen of te overnachten op de parkeerterreinen van Dauwpop en de daarom liggende weilanden, zandwegen etc. Dit is alleen toegestaan op de officiële camping.
 • Het is niet toegestaan de volgende zaken mee te nemen naar het evenemententerrein: film- en andere professionele opnameapparatuur, alcoholhoudende dranken, harddrugs, softdrugs in grotere hoeveelheid dan wettelijk gedoogd, glaswerk, blik, plastic flessen,(vuur)wapens en andere gevaarlijke voorwerpen (waaronder selfiesticks). Kleine camera’s en amateur-apparatuur (bijv. GoPro) is o.v.b. toegestaan.
 • Op en rondom het Dauwpopterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Bij constatering van het in bezit hebben van maximaal 5 gram softdrugs, heb je de mogelijkheid om deze af te staan. Weiger je deze softdrugs af te staan of heb je meer dan 5 gram bij je dan zul je aan de politie worden overgedragen.
 • De organisatie kan personen de toegang weigeren of verwijderen van het evenemententerrein. Huisdieren zijn absoluut niet toegestaan.
 • Bezoekers worden verzocht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van o.a. beveiligers/bewakingspersoneel.
 • Het betreden van het evenemententerrein en het bijwonen van het evenement zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker.
 • Bij enkele shows kan/zal vuurwerk worden gebruikt. Bijwonen van dergelijke shows is op eigen risico.

Toiletten
Voor het gebruik van de spoeltoiletten en chemische toiletten heb je geen wc-bandje nodig. Deze toiletten zijn gratis toegankelijk.

Schade/Diefstal
De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enigerlei letsel of schades ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers. Hieronder wordt ook o.a. diefstal /
vermissing verstaan.

Fotografie
Tijdens het evenement worden (foto-) opnames gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Flyeren
Flyeren op en rondom het festival is verboden (Algemene Plaatselijke Verordening). Mensen die toch menen dat te moeten doen zullen bekeurd worden door aanwezige politie. Maar collega organisaties zijn van harte welkom om posters op te hangen. Vooraf graag even melden. Voor banners geldt een andere regeling. Gelieve contact op te nemen met de organisatie.

Lachgas
Lachgas is per wet niet verboden, maar wel schadelijk voor je hersenen. Dauwpop is een afgesloten terrein met haar eigen huisregels. In overleg met de vergunningverlener staat in onze huisregels dat lachgas niet toegestaan is op het Dauwpop terrein.

Treft de security lachgas aan bij de visitatie, zal dit in beslag worden genomen.
Heeft iemand meerdere houders met lachgas bij zich, met het kennelijke oogmerk deze te verhandelen, zal worden opgetreden in het kader van de Warenwet. Overtreders worden overgedragen aan de politie.
VERVOER

Het Dauwpop terrein is zowel met eigen vervoer als het openbaar vervoer te bereiken.

Openbaar Vervoer / Pendelbus (Station Nijverdal)
Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar het treinstation in Nijverdal. Er rijden vanaf daar pendelbussen. Het pendelvervoer (Station Nijverdal naar het Dauwpopterrein en weer terug) kost € 6,- p.p. via iDEAL en € 7,- p.p. bij contante betaling. Op de dag zelf zijn er tegen contante betaling ook tickets verkrijgbaar op het plein achter station Nijverdal. Tickets zijn te koop op de website van TCR Tours. 

Auto
Besluit je met de auto te komen, volg dan de borden naar Hellendoorn. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn zullen speciale Dauwpop routebordjes je naar het festivalterrein loodsen. Er is direct naast het terrein voldoende parkeermogelijkheid.

Je kunt in de voorverkoop al een parkeerkaart kopen (€10 excl. servicekosten) die bij de ingang van het parkeerterrein wordt gescand. Met een aantal voordelen: het gaat een stuk sneller dan contant betalen, je parkeert dichterbij dan mensen zonder parkeerticket en het is goedkoper, want aan de deur kost het €15.

Heb je een navigatiesysteem? Vul dan postcode 7448 RN Haarle in of als adres Luttenbergerweg 31, Haarle gemeente Hellendoorn’. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn volg je dan gewoon de speciale festivalborden.

Kiss ’n Ride
Er zullen speciale uit- en instapplekken gemaakt worden waar taxi’s hun klanten kunnen laten uitstappen. Ook mensen die iemand brengen of ophalen kunnen hier hun ‘lading’ het beste ‘droppen’. Deze plek wordt aangegeven als Kiss ’n Ride (halen & brengen). Volg gewoon de speciale borden en alles wijst zich vanzelf.

Fiets
Voor fietsers zijn er speciale parkeergelegenheden waar je jouw fiets gratis kunt stallen. Volg de borden en de aanwijzingen van de parkeercrew.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid op Dauwpop

Dauwpop is dit jaar bezig met het thema duurzaamheid, voorgaande jaren heeft Dauwpop onbewust meer aan duurzaamheid gedaan dan het zelf door had. Daarom hebben wij een aantal wist je datjes over duurzaamheid op Dauwpop onder elkaar gezet.

Wist je dat?

 • Je als bezoeker op Dauwpop op een duurzame manier naar het toilet gaat? Je boodschap wordt gespoeld met grondwater, opgeslagen en afgevoerd naar de waterzuivering.
 • Dauwpop haar decoratiestukken recyclet? Het kan maar zo zijn dat jij tegen hetzelfde podium aankijkt als voorgaande jaren, maar heeft deze een nieuw likje verf gekregen.
 • De doppen van flesjes achter de bar worden ingezameld? Deze doppen worden gedoneerd aan stichting KNGF Geleidenhond. Voor de verzamelde doppen krijgt KNGF Geleidenhond een vergoeding waarmee zij honden kunnen opleiden om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking meer zelfstandigheid krijgen.
 • Jij je steentje kunt bijdragen?! Help Dauwpop en gooi je beker in de prullenbak in plaats van op de grond! Of laat je ticket op je mobiel zien, in plaats van een uitgeprinte ticket.
FESTIVALMARKT

Festivalmarkt

Dit jaar vind je op onze festivalweide ook weer een goed gevulde festivalmarkt. De markt is alleen toegankelijk voor bezoekers met een ticket en je vindt de kraampjes dan ook op het festivalterrein. Er zal een breed assortiment aan goederen te vinden zijn en je kunt er zelfs terecht voor een piercing in een (GGD goedgekeurde) shop!

Vergeet in je rondje over het terrein niet de festivalmarkt en kom rondsnuffelen!

Zelf deelnemen aan de festivalmarkt? Neem dan contact op met Dido Smit (Orange Artist Promotion) via info@festivalfair.eu.

Koop
tickets

Dauwpop 2021

Koop je tickets