update
28 mei 2024

Dauwpop Festival kiest opnieuw voor duurzame papieren beker

Het Dauwpop Festival, dat haar editie van 2023 bekroond zag met de publieksprijs voor Beste Festival van Nederland, heeft wederom gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige papieren beker. Vorig jaar introduceerde Dauwpop als eerste grootschalige festival de kartonnen drinkbeker, met zeer positieve reacties van haar festivalbezoekers. Ook dit jaar kiest de organisatie voor dit alternatief voor plastic en gaat het door op de ingeslagen weg.

Rob Telgenkamp, directeur Dauwpop is enthousiast: ‘Dat waren we ná vorig jaar ook al. En wij niet alleen. Voor ons zijn verschillende aspecten belangrijk; de snelheid aan de bar, interne logistiek, veiligheid, prijs en natuurlijk duurzaamheid. Een ander pluspunt is dat de marketing mogelijkheden van de bedrukbare beker zo goed als eindeloos zijn. Het verschil met vorig jaar? We hebben het nu officieel gefixt’.

De bekers zelf en het recycleproces zijn verder verbeterd en voldoen aan de laatste wetgeving. De bekers worden na gebruik ingezameld en afgevoerd naar externe partners die de bekers verwerken. Een internationaal samenwerkingsverband van producenten, distributeurs en verwerkers waarborgen een effectieve route voor recycling. Zelfs voor de minimale hoeveelheid ‘coating’ in de bekers is een recycle route bedacht. Toezichthouder ILT heeft haar voorlopige goedkeuring gegeven aan dit proces. Hiermee hebben Dauwpop en haar recyclepartners opnieuw een primeur te pakken.

De papieren beker ontslaat de organisator niet van de inzamelplicht, maar ook daar heeft de organisatie van Dauwpop een oplossing voor bedacht. Telgenkamp zegt: ‘We zijn er inmiddels wel achter dat er geen uniform inzamelplan is dat voor elk evenement werkt. Wij bekijken dat per event, de basis blijft duurzaamheid, gemak en efficiency. Maar wij hebben ook al een aantal leuke varianten bedacht’ en vervolgt ‘laten we eerlijk zijn niemand mist de met plastic bekers bezaaide festival terreinen, het ziet er toch ook veel schoner uit?’. De Dauwpop beker van dit jaar heeft dezelfde inhoud als die van vorig jaar. ‘dus wederom een stevige klauw met bier’ aldus de organisatie.

Het tweedaagse muziekfestival met 6 podia, camping en ruim 80 bands, vindt plaats op 31 mei en 1 juni in de bossen van Hellendoorn. Tickets en meer info: www.dauwpop.nl

Meer informatie over de papieren festivalbeker, neem contact op met Evhands via info@evhands.nl

Bedankt voor je inschrijving, we hebben je toegevoegd aan de lijst
Oeps, er is iets fout gegaan bij het inschrijven op de lijst. Vul je mailadres opnieuw in en klik op: Put me on the list
line up
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
FaQ
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
tickets
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk
bekijk