zaterdag 26 mei 2018 · Hellendoorn

zaterdag 26 mei
2018 hellendoorn

Nieuws

Foto Van ESNS naar Dauwpop

Van ESNS naar Dauwpop

Afgelopen weekend vond Eurosonic Noorderslag plaatst. De broedplek voor vele nieuwe, maar ook gevestigde (Nederlandse) namen. De volgende artiesten stonden op Eurosonic Noorderslag maar zie je ook 26 mei op Dauwpop!

 

Nana Adjoa
Door 3FM DJ Eva Koreman bestempeld als de sound van 2018! Nana Adjoa maakt dromerige en spannende alternatieve indie doordrenkt met soul. Haar muziek in een hokje plaatsen is een uitdaging.

 

Tusky
Een nieuwe punkrockband uit de regio Utrecht. Uit de as van John Coffey ontstaan is Tusky! De band is geïnspireerd door grungebands uit de 90’s en dat is zeker terug te horen in de aanstekelijke nummers.

 

Kensington
Winnaars van de popprijs op Noorderslag! Kensington kwam speciaal overgevlogen om de prijs in ontvangst te nemen in Groningen. In een paar jaar tijd groeit Kensington uit van een hardwerkend viertal dat kleine zalen weet te vullen, tot grootste rockband van Nederland. Op 26 mei spelen ze een exclusieve festivalshow in Overijssel op Dauwpop.

 

My Baby
Dit Amsterdamse trio omschrijven hun muziek zelf als ‘delta trance Louisana dub indie funk’. In 2016 won de band een Edison Award in de categorie ‘Alternative’. Denk bij My Baby aan hypnotiserende beats, glinsterende soulvolle zang en psychedelische riffs.

 

Yungblud
De 19-jarige YUNGBLUD uit Engeland is niet weg te slaan van de radio. Een explosie van rauwe energie en intrigerende provocerende lyrics. Alternatieve rock op zijn best met gitaar-hooks, breakbeats en een vleugje poëzie.

 

Death Alley
Deze band voed de Nederlandse oren met een dikke portie punk gemixt met heavy rock met een vleugje psychedelische soul. Afgelopen zomer was de band niet alleen in Europa te vinden maar ook op de Amerikaanse planken. Verwacht ouderwetse rock ’n roll gespeeld met de finesse van heavy metal.

 

HAEVN
Dit tweetal brak door met hun eerste single ‘Finding Out More’ het nummer groeide uit tot een grote hit, mede dankzij het gebruik van het nummer in de commercial van een bekend automerk. Momenteel scoort de band een grote hit met het nummer ‘Fortitude’ welke ook internationaal gaat worden uitgezet!

 

Naast al deze toffe acts zie je op Dauwpop natuurlijk ook Dotan, Triggerfinger, The Hives, Lil Kleine, Paul Elstak, Bökkers, Jebroer, Johan, Graveyard, CUT_, The Galaxy, Lady Bee, Bizzey, Pyrodox, Daisy, Snareskin, Puinhoop Kollektiv en meer..

gas naar homepage