Dauwpop

Dauwpop is traditiegetrouw hét tofste festival in Oost Nederland. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. In 2022 was de eerste meerdaagse editie Dauwpop en dat beviel zo goed dat we hebben besloten ook in 2023 weer een tweedaagsfestival neer te zetten! Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.

SOCIALS:

 

Info 2023

Info

Dauwpop Festival

ALGEMEEN + OPENINGSTIJDEN

2 + 3 juni 2023 vindt de 27e editie van Dauwpop plaats.

Locatie: Festivalterrein aan de Luttenbergerweg, Hellendoorn.
Navigeer naar Luttenbergerweg 31, Haarle en volg de borden wanneer je bijna in de buurt van het festivalterrein bent.

Openingstijden festivalterrein:

Vrijdag 2 juni – 15:00 – 01:00
Zaterdag 3 juni – 11:30 – 23:00

Openingstijden campingterrein: 

Vrijdag 2 juni – 12:00

Let op! Deze tijden zijn onder voorbehoud.

DAUWPOP NIET OP HEMELVAARTSDAG?

Dauwpop niet op Hemelvaartsdag?

Normaal gesproken vond Dauwpop altijd op Hemelvaartsdag plaats. Echter, om je geheugen even op te frissen, we zijn 2x eerder afgeweken van de reguliere Hemelvaartsdag. Dat doen we vooral wanneer Hemelvaart erg vroeg in mei valt.

Dat heeft onder andere gevolgen voor de beschikbaarheid van (inter)nationale bands. Tevens willen we van Dauwpop een tweedaags festival maken. Dat heeft óók een aantal redenen, maar één van de belangrijkste is toch wel dat het bijna niet meer te verkopen is dat we dát allemaal voor één dag opbouwen. De vorige editie deden we het nog op de Hemelvaartsdag én de vrijdag erna. Voor een 2 daags festival is dan een vrijdag en zaterdag wat logischer. We hebben gekozen voor 2 en 3 juni.  We starten de vrijdag wat later ( deuren open 15:00) maar gaan ook wat langer door (tot 01:00 ). De zaterdag zal als vanouds vanaf 11:30 tot 23:00 duren. Uiteraard proberen we om het programma van vrijdag interessant genoeg te maken om een halve dag te snipperen. En anders schuif je vrijdag wat later binnen. We gaan tenslotte ook langer door.

TICKETS

Tickets koop je in de online ticketshop:

Note: Er zal bij de entree niet worden gecontroleerd op de naam van het ticket. Heb je al je tickets gepersonaliseerd op 1 naam levert dat geen problemen op bij de entree.

Junior Tickets
Dit jaar zijn er voor zowel 2 als 3 juni een beperkt aantal junior tickets beschikbaar. Dit ticket is geldig voor een bezoeker met een leeftijd van 12 jaar of jonger. Een bezoeker met een junior ticket kan alleen naar het festival onder begeleiding van een bezoeker met een regulier festivalticket.

Camping Ticket
Een campingticket is alleen geldig in combinatie met een festivalticket. Voor meer info over de camping zie het kopje ‘Camping’. Je hebt te alle tijde toegang tot de camping met een campingticket. Een campingticket is zowel 2 als 3 juni geldig.

Parkeerticket
Een parkeerticket is geldig voor één auto. Parkeertickets kun je ook de festivaldag ook op de festivalparkeerplaats kopen. Je fiets stallen is gratis.

Pendelbusticket
Je koopt je pendelbusticket voor een rit tussen NS Station Nijverdal en het festivalterrein straks in onze ticketshop.
Georganiseerde busreizen vanaf een opstapplaats in Nederland zijn op een later tijdstip te verkrijgen via onze ticketshop of externe partij TCR Tours. Hierover later meer info.

Let op!
Je koopt nooit een ticket voor een specifieke act. Je koopt een Festivalticket voor de gehele festivaldag. We nemen geen tickets retour op basis van een geannuleerde act.

CAMPING

Openingstijden

De Dauwpop camping is geopend vanaf vrijdag 2 juni 12:00. Het festival start vrijdag 2 juni om 15:00.
Je campingticket is voor beide nachten geldig. We verkopen geen losse campingtickets per dag. Je kan zelf kiezen wanneer je arriveert en vertrekt.

Dauwpop Glamping
Dauwpop biedt ook een assortiment aan luxe vooropgezette tenten aan die je als festivalganger kunt huren tijdens je bezoek aan het festival. Deze accomodaties komen op een later tijdstip in de ticketshop. We houden je hiervan op de hoogte via social media en onze nieuwsbrief.

Toegangsleeftijd en legitimatie

Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar op de camping. Bij twijfel kan er naar legitimatie worden gevraagd. Personen onder de 16 jaar hebben alleen toegang tot het campingterrein onder begeleiding van een volwassene.

Faciliteiten

De Dauwpop Glamping heeft een campingcafe waar je terecht kunt voor een hapje & drankje of in de ochtend voor je ontbijt. Na het festival nog even afpilsen? Dat doe je ook in het campingcafe. De camping beschikt ook over enkele stroompunten om je mobiele telefoon op te laden. Op de camping zijn voldoende toiletten en douches aanwezig.

Eigen eten en drank

Elke bezoeker mag een 1½ liter (plastic) fles/pak frisdrank/water meenemen of maximaal 6 blikjes. Er is een campingwinkel aanwezig waar je eten en drinken kan halen, dus vers ontbijt is in de ochtend is aanwezig.

Campingticket

Een ticket voor de camping kost €25 (excl. servicekosten) en is te koop in de ticketshop. Je campingticket is alleen gelding i.c.m. een Dauwpop festivalticket. Een ticket is geldig voor één persoon en dus niet voor één tent.

Tent

Om veiligheidsredenen is een tent met een maximale grootte van 30 m2 (bijv. 6 x 5 meter) toegestaan. Het maximaal aantal personen per tent bedraagt 1 persoon per 2 m2. Bijvoorbeeld: in een tent van 6 x 5 meter (30 m2) mag je met maximaal 15 personen vertoeven.

Camper / Caravan

Uiteraard zijn (RDW gekeurde) campers toegestaan. Andere voertuigen (ook caravans) zijn niet toegestaan. Je auto moet dus op de parkeerplaats blijven.

Stroom

Op de camping zijn geen stroomaansluitingen aanwezig en eigen stroom (aggregaten e.d.) zijn niet toegestaan. Campers voorzien van zonnepanelen zijn uiteraard geen probleem. We leveren wel centrale stroompunten om je mobiele telefoon op te laden.

Huisraad en huishoudelijke apparaten

Een klapstoeltje of campingtafeltje mag je wel meenemen, maar neem deze dan ook weer mee naar huis. Bankstellen, huismeubels, pallets en huishoudelijke apparatuur e.d. zijn niet toegestaan.

Open vuur, gasflessen, aggregaten etc.

Open vuren en barbecues zijn niet toegestaan. Dus ook geen fakkels, vreugdevuurtjes, vuurkorven enz. Gasflessen en gasinstallaties zijn ook niet toegestaan (ook in campers niet).

Vragen/klachten

Op de camping zullen 24 uur per dag beveiligers of iemand van de organisatie aanwezig zijn die je met liefde zullen helpen. Houd de camping schoon en val elkaar niet lastig met lawaai, muziek of andere ongein.

Vooraf vragen? Stuur dan even een mailtje naar info@dauwpop.nl.

Koop
tickets

Dauwpop 2023

Koop je tickets