Dauwpop

Dauwpop is traditiegetrouw hét tofste festival in Oost Nederland. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. In 2022 was de eerste meerdaagse editie Dauwpop en dat beviel zo goed dat we hebben besloten ook in 2023 weer een tweedaagsfestival neer te zetten! Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.

SOCIALS:

Dauwpop/Records /Eerste namen voor 4 september bekend!

Eerste namen voor 4 september bekend!

Eerste namen voor 4 september bekend!

Wij zijn alvast bezig gegaan met het maken van wilde plannen voor een nieuwe editie van Dauwpop. Vol vertrouwen kijken we vooruit en we hopen dat we in de nazomer een zinderende editie voor jullie kunnen neerzetten. Gaan jullie met ons mee naar 4 september? Gaan jullie mee naar de mooie bossen van Hellendoorn? Gaan jullie mee naar Dauwpop? Aan het verloop van de voorverkoop te zien, hebben jullie er net zo veel zin in als wij!

Vandaag mogen we de eerste namen aankondigen. We vertelden jullie al dat we zoveel mogelijk namen wilden meenemen van de afgelaste editie in 2020. Met veel trots mogen we dan ook bekend maken dat o.a. Kensington, Chef’Special, Typhoon, Eefje De Visser, Bökkers, Bilal Wahib, Joost, S10, Kris Kross Amsterdam, Dopebwoy en nog veel meer acts naar ons prachtige festivalterrein trekken op zaterdag 4 september.

Dauwpop heeft de top van de Nederlandse muziekmarkt weten te strikken met grote namen als KensingtonChef’Special en Typhoon die met zijn nieuwe album “Lichthuis” onder de arm naar Hellendoorn komt. Ook de meest spraakmakende namen van het moment zijn er. Eefje De Visser brak in 2020 definitief door met haar broeierige album “Bitterzoet”. We boekten haar al vroeg voor de editie in 2020 en we zijn zeer verheugd dat Eefje met haar fantastische band weer naar Dauwpop kan komen. S10 is favoriet van de organisatie, houd je van hip hop met diepgang dan ben je bij S10 aan het juiste adres.

Goldband staat garant voor de beste Nederpop van het moment. Bilal Wahib is de rising star in hip hop land, Bökkers is als huisband altijd aan en Joost zal de XITE Party Pit weer in vuur en vlam zetten. Uit Engeland hebben Sports Team en Heavy Lungs alvast toegezegd te willen komen. Hopelijk gaan meer acts de oversteek nog maken. In totaal worden er vandaag 28 namen aangekondigd.

Er is nog te weinig zicht op tours van buitenlandse acts vanwege de reisbeperkingen door de crisis. We houden de ontwikkelingen en maatregelen rondom de pandemie scherp in de gaten en we hopen later nog wat extra (buitenlandse) namen te kunnen toevoegen aan de poster zodra er meer is toegestaan.