Dauwpop

Dauwpop is traditiegetrouw hét tofste festival in Oost Nederland. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. In 2022 was de eerste meerdaagse editie Dauwpop en dat beviel zo goed dat we hebben besloten ook in 2023 weer een tweedaagsfestival neer te zetten! Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.

SOCIALS:

Dauwpop / Programma / The Glory Hole

(DOWN) THE GLORY HOLE

Stoppen op het hoogtepunt: het is slechts weinigen gegeven, behalve porno acteurs, die doen niet anders. En de Glory Hole kan het ook want ook de meest smerige uithoek van Dauwpop houdt ermee op! Op het hoogtepunt inderdaad. We dempen de afvoerput voordat de onvermijdelijke kamervragen gaan komen.

Onze Glory Hole herbergde alle bekende en minder bekende enfants terribles van de alternatieve dj wereld. Een bont gezelschap van frêle dames, ruwe bonken, charlatans, mislukte hipsters, non-valeurs en patjepeeërs en dan hebben we het nog niet eens over de bezoekers van deze poel des verderfs gehad. Een ding hebben ze allemaal gemeen en dat is de onvoorwaardelijke liefde voor muziek en die hoeft niet per se goed te zijn zolang je er maar hard op gaat. Het toevluchtsoord voor iedereen die nooit een balansdag heeft, nooit maat houdt en de plank voortdurend mis slaat. Voor ons allemaal dus!

Nog één keer Glory Hole en we eindigen in stijl met een soort greatest hits! Alle voltreffers en missers hieronder op een rij!

Haarbal

We beginnen de laatste openstelling maar gelijk met de plaatjesdraaier die volgens ons vernoemd is naar de viezigheid dat in je doucheputje is terug te vinden, dan kan de rest van de dag alleen maar beter worden. Haarbal, viezig maar aaibaar, leeft op een dieet van oude punksingles, rock ’n roll en ander spul met gitaren dat ronkt, piept en knort – alleen maar vette platen, vandaar het beginnende buikje. De haargrens wijkt nog niet maar andere grenzen gaat Haarbal met plezier over.

MauMau DJ-set

Maurizio Pinna scheurt in een paralel universum trommelvliezen aan flarden als onderdeel van The Deaf. Geboren in het Italiaanse rock’ n roll hart van Sardinië. Zijn platen zijn voornamelijk garage, punk en rock ’n roll. Reken op niets en verwacht alles! There are no rules.

Dj E-Star

Het best bewaarde geheim van Zwolle maar E-Star is er wel de enige met een ster op de plaatselijke walk of fame. Kan ook niet anders want deze dame schudt de ene na de andere alternatieve banger uit haar platen- en cd koffers. Dat deed ze tot groot genoegen van velen al eerder op ons festival maar E-Star is ook graag gezien op eveneens leuke partijtjes in de rest van Nederland zolang de voertaal er maar “Gitaar” is want dat spreekt ze vloeiend. Vuist in de lucht, bier in de klauw en heupen in de wiegstand Dauwpoppers!

Dave Grohl and the Topless DJ’s

Dit DJ-team is niet eenkennig en heeft een hekel aan hokjes- en blokjesdenken, dus je kunt alles verwachten. Ze draaien van hot naar her en van de hak op de tak door alle genres en decennia, met als Rode Draad dat alle nummers zeer geschikt zijn om op te dansen. Wat houdt dat dan in? U vraagt helemaal niks, zij draaien!

DJ-Collectief Dave Grohl & The Topless DJ’s vond je al op Motel Mozaique, Down The Rabbit Hole, Solar Festival, Tweetakt, Rotown, Kroepoekfabriek, Bibelot en Het Concerthuis. The Glory Hole ontbreekt nog op hun staat van dienst tot hun eigen grote spijt maar die kunnen de heren dus nog op het nippertje toevoegen!

Dj Voodoo Petrol

Ga los op deze vuige DJ-set in de Glory Hole met de DJ’s van Voodoo Petrol. Met je shirt uit en het bier lauw de moshpit in!

Rooie Jager

It’s my party and i draai what i want to! Groot geworden door rood te blijven! Tegen alle verwachtingen, ook die van hemzelf, groeit de Rooie Jager uit tot een waar cultuurfenomeen. Het levende bewijs dat kolder en ongein niet per se plat hoeft te zijn. Het bewijs dat het wel kan levert deze uit de Drentse klei getrokken allesvreter ook net zo makkelijk trouwens. De Jager schakelt moeiteloos van Slayer naar Henk Wijngaard en alleen daarom zijn wij al fan. Alles voor de ambiance, hossa!

De Ruige Rita’s

De Ruige Rita’s houden van ruige, rauwe en zwetende feestjes. Van ruige rock tot opzwepende punk, van heftige metal tot sexy moshpit, alles kan en alles mag, niets is de Rita’s te gek. Gewapend met saxofoon, losbandige dansjes en een uitputtende verzameling van 90s en 00s rockhits, maken de Ruige Rita’s van elk optreden een onvergetelijke show. Daar weten we bij Dauwpop al alles van en dus rollen we met plezier de rode loper voor onze favoriete Rita’s weer uit. Grunten en haarzwaaien toegestaan!

STAGE: Down The Glory Hole

TIJD: