Dauwpop

Dauwpop is traditiegetrouw hét tofste festival in Oost Nederland. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. In 2022 was de eerste meerdaagse editie Dauwpop en dat beviel zo goed dat we hebben besloten ook in 2023 weer een tweedaagsfestival neer te zetten! Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.

SOCIALS:

Dauwpop/Records /Bereid je voor op Dauwpop

Bereid je voor op Dauwpop

Bereid je voor op Dauwpop

Het is bijna zover! Dauwpop 2022! Dit jaar twee volledige dagen!  

LET OP! Dauwpop Ticket
Kom je donderdag 26 mei naar Dauwpop? Let dan goed op in welke rij je gaat staan! Bekijk vooraf of je een Eventbrite, Hardcopy of Paylogic ticket hebt en ga in de JUISTE RIJ staan bij de entree. *Dit is niet van toepassing op vrijdag 27 mei.

LET OP! Line-Up Update – vrijdag 27 mei

The Barn:
Ramkot: 14.30-15.15 uur
Sylvie Kreusch: 16.30-17.15 uur

+

Funhouse:
Hang Youth: 14.30-15.15 uur
Beachdog: 16.00-16.45 uur

Ticket 2020/2021
Heb jij een ticket in je mail van 2020 of 2021. Dan blijft deze geldig voor de donderdag 26 mei 2022. Je hoeft hiervoor verder geen actie te ondernemen! Je ticket is niet om te wisselen voor vrijdag 27 mei. Heb je een Paylogic e-ticket en ben je deze kwijt? KLIK dan hier. Je Eventbrite-ticket kwijt? Mail ons dan voor 25 mei op info@dauwpop.nl  ;met je naam en e-mailadres waarmee je tickets zijn besteld.

Paylogic Personaliseren
Heb je een Paylogic ticket en staat je hele order op je eigen naam. Dat is geen probleem, we controleren bij de entree niet op naam. Dit geldt ook voor gekochte tickets via bijvoorbeeld Ticketswap. Elk ticket moet wel een unieke barcode hebben!

App
Heb je liever een digitale versie van het blokkenschema bij de hand? In de app store vind je onze app ‘Dauwpop 2022’. Hierin vind je niet alleen het blokkenschema maar ook een plattegrond van het terrein! En de laatste wijzigingen.

Infostand
Dit jaar is er op het terrein een infostand te vinden voor al je praktische zaken. Naast het verkrijgen van een programmaboekje kun je hier ook je 18+ stempel halen en oordopjes kopen. Voor gevonden voorwerpen en al je vragen kan je hier ook terecht.

Camping
De Dauwpop camping is dit jaar uitverkocht! Heb jij een ticket en kom je met je tentje of camper slapen? De camping opent 26 mei om 10:00 en sluit zaterdag 28 mei om 12:00. Op zaterdag rijden er enkele pendelbussen terug naar station Nijverdal. Op de camping kun je betalen met de reguliere Dauwpop-munten. Je campingticket is geldig voor beide dagen, je hoeft geen aparte campingticket per festivaldag te hebben. 

Laat je na het verlaten van het campingterrein je plek netjes achter? Dauwpop maakt dankbaar gebruik van de weides waar koeien vers gras eten buiten het festival om. Daarom ook het verzoek om je eigen tent & haringen weer mee te nemen of in de aanwezige bakken te deponeren. Namens de crew en de koeien bedankt!

Auto/Fiets
Wees slim en koop vooraf je parkeerticket, dan sta je dichterbij het festivalterrein met je auto. Koop je een ticket op de dag zelf? Dan kost dat je 15 euro. Je fiets parkeer je gratis. Parkeertickets zijn nog te koop tot op de dag zelf via onze website.

Pendelbussen
Kom je met de trein? Er rijden pendelbussen vanaf Station Nijverdal Een retourtje kost €8 en je kan ter plekke afrekenen. De eerste pendelbus vertrekt om 09:30 ’s ochtends vanaf station Nijverdal. En rijdt door tot de laatste trein vertrokken is vanaf station Nijverdal.

Toiletten
Op het terrein zijn spoeltoiletten aanwezig, deze zijn gratis te gebruiken. In het kader van duurzaamheid: wist je al dat onze spoeltoiletten worden doorgespoeld met grondwater?

Kluisjes en Munten
Na binnenkomst beland je eerst op het ‘serviceplein’. Hier vind je de kluisjes en ook muntenkassa’s. Op het terrein zijn ook muntenkassa’s te vinden. De entree van de camping zit ook aan het serviceplein.

EHBO
De EHBO vind je op het hoofdveld. Bij de toiletten.  Wil je tussendoor kunnen kolven? Dan kan je ook hiervoor bij de EHBO terecht.

Duurzaamheid
Hoewel we al veel aan duurzaamheid deden gaan we daar dit jaar een schepje bovenop doen.  We gebruiken bij Dauwpop PET-beker. En bij inlevering van 20 bekers bij een ‘Beker Inleverpunt’ krijg jij van ons één muntje te besteden bij een van onze barren. Doe je het niet voor de munten? Doe het dan voor het milieu. 

Weer
De temperatuur kán ’s avonds behoorlijk afnemen. Zorg er dus voor dat je een warme trui en/of jas meeneemt. Op het fest ivalterrein hebben we kluisjes om meegebrachte kleding of een tas in op te bergen. Vergeet ook niet je poncho voor het geval er een bui overtrekt!

Let op!

Veel plezier op Dauwpop 2022!