donderdag 25 mei 2017 · Hellendoorn

donderdag 25 mei
2017 hellendoorn

INFORMATIE OVER DAUWPOP 2017

Check hier alle info over het festival, op deze manier weet je wat je wel en niet kunt verwachten op het Dauwpop terrein. 

Locatie: Festivalterrein aan de Luttenbergerweg, Hellendoorn.

Terrein open: 12.00 uur

Einde: 23.00 uur 

Camping open: donderdag 25 mei 10.00 uur tot vrijdag 26 mei 12.00 uur.

TICKETS

Ticket

Prijs

Normaal

(15 jaar en ouder)

€49

(excl. servicekosten)

Kinderticket Uitverkocht!

(8 t/m 14 jaar)

€12,50

(excl. servicekosten)

Campingticket

(Geldig voor één persoon) 

€15,-

(excl. servicekosten)

Parkeerticket

(geldig voor één auto)

€7,-

(excl. servicekosten)

Pendelbus

 

€5,-

Alleen te koop via Oad!

 

Tickets koop je in de ticketshop of bij de onderstaande adressen. Pendelbus tickets en tickets voor het busvervoer koop je op de site van Oad!

Let op:

 • Zonder festivalticket is je campingticket niet geldig.
 • Er zijn maximaal 500 kindertickets beschikbaar. Indien deze uitverkocht zijn dan is het mogelijk om gewone tickets voor je kind te kopen.
 • Een parkeerticket is geldig voor één auto. Parkeertickets kun je ook op 25 mei bij de parkeerplaats kopen, parkeren kost dan €10. Je fiets stallen is gratis.

Pendelbustickets en tickets voor het busvervoer koop je op de site van Oad

De lokale voorverkoopadressen:

 • VVV Nijverdal Uitverkocht
 • Smulbaai, Heino Uitverkocht
 • Café de Barbier, Hellendoorn Uitverkocht
 • Primera, Raalte Uitverkocht
 • Café De Herberg, Ommen Uitverkocht
 • Café Schoenmaker, Luttenberg Uitverkocht
 • Café De Droadnagel, Haarle Uitverkocht
 • Café Spoolder, Luttenberg Uitverkocht
 • Café Budde, Nijverdal Uitverkocht
 • Metropool, Hengelo -> Bijna uitverkocht
 • Plato, Zwolle - > Bijna uitverkocht!
 • Popeye, Hengelo

VERVOER

Deze unieke locatie middenin het bos is met zowel openbaar als eigen vervoer prima te bereiken.

 

Openbaar vervoer / Pendelbussen

Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar NS station Nijverdal. Er rijden vanaf daar pendelbussen van Oad naar het festivalterrein. Een retourtje kost je slechts €5 en tickets voor de pendelbus koop je HIER op de site van Oad.

 

Auto
Besluit je met de auto te komen, volg dan de borden naar Hellendoorn. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn zullen speciale Dauwpop routebordjes je naar het festivalterrein loodsen. Er is direct naast het terrein voldoende parkeermogelijkheid.

Je kunt in de voorverkoop al een parkeerkaart kopen (€7 excl. servicekosten) die bij de ingang van het parkeerterrrein wordt gescand. Met een aantal voordelen: het gaat een stuk sneller dan contant betalen, je parkeert dichterbij dan mensen zonder parkeerticket en het is goedkoper, want contant kost het €10.

Heb je een navigatiesysteem? Vul dan postcode 7448 RZ in of als adres 'Luttenbergerweg, Haarle gemeente Hellendoorn'. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn volg je dan gewoon de speciale festivalborden. 

 

Kiss 'n Ride
Er zullen speciale uit- en instapplekken gemaakt worden waar taxi's hun klanten kunnen laten uitstappen. Ook mensen die iemand brengen of ophalen kunnen hier hun 'lading' het beste 'droppen'. Deze plek wordt aangegeven als Kiss 'n Ride (halen & brengen). Volg gewoon de speciale borden en alles wijst zich vanzelf.

 

Fiets
Voor fietsers zijn er speciale parkeergelegenheden waar je jouw fiets gratis kunt stallen. Volg de borden en de aanwijzingen van de parkeercrew. 

 

 

CAMPING / OVERNACHTEN

DAUWPOP CAMPSITE

 

Openingstijden

De camping zal van donderdag 25 mei 10.00 uur tot en met vrijdag 26 mei 12.00 uur open zijn.

Toegangsleeftijd en legitimatie 

Op de camping geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Bij twijfel over je leeftijd zullen we vragen naar jouw legitimatie.

Faciliteiten

Er zijn voldoende toiletten en douches aanwezig. Daarnaast beschikt de camping over een campingwinkel waar je een hapje en drankje kan halen. Er zijn ook stroompunten beschikbaar om je mobiele telefoon op te laden.

Eigen eten en drank 

Elke bezoeker mag een 1½ liter (plastic) fles/pak frisdrank/water meenemen of maximaal 6 blikjes. Er is een campingwinkel aanwezig waar je eten en drinken kan halen, dus vers ontbijt is er ook!

Campingticket

Een ticket voor de camping kost €15 (excl. servicekosten) en is te koop in de ticketshop. Je campingticket is alleen gelding i.c.m. een Dauwpop festival ticket. Een ticket is geldig voor één persoon en dus niet voor één tent.

Tent 

Om veiligheidsredenen is een tent met een maximale grootte van 30 m2 (bijv. 6 x 5 meter) toegestaan. Het maximaal aantal personen per tent bedraagt 1 persoon per 2 m2. Bijvoorbeeld: in een tent van 6 x 5 meter (30 m2) mag je met maximaal 15 personen vertoeven.

Campers

Uiteraard zijn (RDW gekeurde) campers ook toegestaan. Andere voertuigen (ook caravans) zijn niet toegestaan. Je auto moet dus op de parkeerplaats blijven.

Stroom 

Op de camping zijn geen stroomaansluitingen aanwezig en eigen stroom (aggregaten e.d.) zijn niet toegestaan. Campers voorzien van zonnepanelen zijn uiteraard geen probleem. We leveren wel centrale stroompunten om je mobiele telefoon op te laden.

Huisraad en huishoudelijke apparaten

Een klapstoeltje of campingtafeltje mag je wel meenemen, maar neem deze dan ook weer mee naar huis. Bankstellen, huismeubels, pallets en huishoudelijke apparatuur e.d. zijn niet toegestaan. 

Open vuur, gasflessen, aggregaten etc. 

Open vuren en barbecues zijn niet toegestaan. Dus ook geen fakkels, vreugdevuurtjes, vuurkorven enz. Gasflessen en gasinstallaties zijn ook niet toegestaan (ook in campers niet).

Festipi

In luxe overnachten of geen zin om je eigen tentje en/of slaapspullen mee te nemen? Onze vrienden van Festipi helpen je graag uit de brand. Check hun website voor alle mogelijkheden! Let wel, je hebt te allen tijde een Dauwpop campingticket nodig.

 

Vragen/klachten

Op de camping zullen 24 uur per dag beveiligers of iemand van de organisatie aanwezig zijn die je met liefde zullen helpen. 

Vooraf vragen? Stuur dan even een mailtje naar info@dauwpop.nl

Nog een tip: houd de camping schoon en val elkaar niet lastig met lawaai, muziek of andere ongein.

Download hier het volledige Dauwpop Campsite reglement met alle do's en don'ts.

 

ETEN EN DRINKEN

We hebben ons best gedaan om een breed aanbod aan food catering voor jullie samen te stellen. Zowel de overtuigde vegetariër als de bloeddorstige carnivoren onder ons komen ruim aan hun trekken. Zelfs aan de vitaminen hebben we gedacht. Alles verkrijgbaar tegen redelijke prijzen. Dus ondervoed raken op Dauwpop is niet nodig. Uitdrogen is uiteraard ook niet nodig, we hebben een ruim assortiment aan (non)alcoholische dranken. Waarbij natuurlijk voor alcohol geldt: NIX < 18. 

Volg je een medisch dieet? Meld je dan even via info@dauwpop.nl, zodat je speciale voeding mee naar binnen kan nemen.  

Voor het gebruik van spoeltoiletten is een wc bandje nodig, deze is voor €2 te koop bij de muntenkassa. Je kunt hiermee de hele dag gebruik maken van "echte" spoeltoiletten. Chemische toiletten en plaskruisen zijn gratis te gebruiken.

KINDEROPVANG

Ook dit jaar weer verzorgt Dauwpop, een kinderspeellocatie op het festivalterrein. Zo wordt Dauwpop een dag uit voor kind en ouder!

 

Wat krijgen de kinderen:

 • Professionele begeleiding/opvang
 • Drinken
 • Kleinigheid te eten/snaaien
 • Na afloop een spelletje van Goliath Games mee naar huis

En natuurlijk verschillende activiteiten:

 • Schminken
 • Knutselen
 • Hout inbranden
 • Disco springkussen
 • Klompjesgolf
 • Nintendo Wii
 • Stokkenvangspel
 • Drumlessen van de slagwerkgroep van KSW
 • En nog veel meer

 

Leeftijd
De speellocatie is bedoel voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 13 jaar. Kinderen dienen wel zindelijk te zijn, toiletten zijn aanwezig.

 

Kosten

We vragen een kleine vergoeding van €12,50 (excl. servicekosten) per kind. Tickets koop je in de ticketshop. Aanmelden op Dauwpop zelf kan wellicht ook, geheel afhankelijk van de belangstelling. Koop nu alvast een ticket en wees er zeker van dat je kind een plekje heeft, want er is beperkt plek! Aanmelden op de dag zelf kost €15 per kind.
Let op! Je kind dient ook een Dauwpop ticket te hebben als hij of zij 8 jaar of ouder is. Kinderen van 7 jaar en jonger hebben gratis toegang tot het festival.

 

Tijden
De opvang is open van 12:00 tot 19:00 uur.

 

Tickets koop je in de ticketshop. Let op! Een ticket voor de kinderopvang geeft géén toegang tot het festivalterrein, kinderen van 8 jaar en ouder dienen een geldig Dauwpop festival- of kinderticket te hebben!

GEEN ALCOHOL ONDER DE 18 JAAR

De leeftijd van de bezoekers van Dauwpop varieert gemiddeld tussen de 10 en 50 jaar. In principe houden we bij Dauwpop geen minimum leeftijd aan dus zijn er ook bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.

Vanwege de verscherpte wetgeving moet iedereen in de leeftijd 18 - 25 jaar een stempel halen, waardoor het (bar)personeel kan zien dat zij alcohol mogen bestellen. Deze stempel krijg je (op vertoon van legitimatie!) bij de visitatiepoortjes, vlak na binnenkomst. We moeten streng zijn, dus geen stempel = geen alcohol.

ROOKVERBOD IN TENTEN

Het is op Dauwpop niet toegestaan om te roken in Jupiler Mainstage, The Barn, King King, (Down) The Glory Hole en alle overige overdekte plekken. Mocht je het toch nodig vinden om te roken: doe ons en andere bezoekers een plezier en rook alleen in de buitenlucht! Mensen die het toch nodig vinden om 'binnen' te roken kunnen door de beveiliging worden verwijderd uit de tent en bij herhaardelijk overtreding van het festivalterrein. 

CROWDSURFEN

Er zijn te veel mensen (nietsvermoedende bezoekers) die letterlijk beschadigd raken door de fratsen van een paar idioten. Al kijkend naar hun favoriete bandje worden bezoekers vaak in het gezicht geraakt door grote schoenen, die ineens op oog-hoogte aan komen zwaaien. 

Gesprongen wenkbrauwen, lippen, gekneusde nek, halve wiplash, pijnlijke schouders en soms zelf een gat in het hoofd zijn de gevolgen. Vervolgens zit het slachtoffer de rest van de show, van misschien wel de band waarvoor hij/zij speciaal is gekomen, in de EHBO tent. En die idioot die het leed veroorzaakt heeft mankeert meestal niks. Dat is mooi kloten. Dankjewel klojo die zonodig moest crowdsurfen.

We denken dat het van zorg en respect naar elkaar getuigt als men dit crowdsurf verbod ook naleeft. Wie toch de verleiding niet kan weerstaan kan rekenen op een enkele reis naar de openbare weg buiten het festivalterrein. Helaas. Maar we hopen dat die maatregel niet nodig zal zijn.

MINDER VALIDEN

Ook aan de minder valide bezoekers hebben we gedacht.

Parkeren

Op vertoon van je reguliere invalide P. kaart kun je gebruik maken van de speciale invalide parkeerplaatsen die dichter bij de festivalentree liggen. We hanteren hetzelfde tarief als op de reguliere parkeerplaats (€7,- exclusief servicekosten in de voorverkoop, €10 contante betaling op de dag zelf).

Faciliteiten

Er is een speciaal toilet aanwezig voor rolstoelgebruikers bij de EHBO. Bij het Jupiler Mainstage zal er een speciale verhoging worden gemaakt voor rolstoelgebruikers en/of andere minder valide personen (vol = vol, scootmobielen niet toegestaan op het rolstoelpodium). 

We proberen zoveel mogelijk van het terrein rolstoel toegankelijk te maken, maar we zijn gesitueerd in het bos dus er zijn geen garanties.

RolstoelPodiumCrew (RPC)

Vrijwilligers van de RPC  helpen "Rock 'n-Rollende" bezoekers op het evenementen terrein en geven informatie over aanwezige rolstoel-toegankelijke faciliteiten. De RPC vrijwilligers fungeren als "Very-Special-Forces" en zijn als gastheren/vrouwen herkenbaar aan o.a. de Groene Hart Pasjes. 

HUISREGELS

Er mag veel op Dauwpop, maar om het voor iedereen leuk te houden, dient iedereen zich aan het volgende te houden:

- Kinderen t/m 7 jaar (mits onder begeleiding van een volwassene/ouder met een ticket) hebben gratis toegang. Kinderen van 8 t/m 14 jaar alleen onder begeleiding van volwassene/ouder toegang en met een geldig ticket.

- Bij twijfel over leeftijd wordt er gevraagd naar legitimatie. Dit i.v.m drank en sigaretten verkoop.

- Het is niet toegestaan om eigen eten & drinken mee te nemen op het festivalterrein. Bij de ingang zal dit in beslag worden genomen. Er is -tegen betaling- volop eten & drinken verkrijgbaar op het festivalterrein.

- Parkeer op de aangegeven terreinen. Bezoekers die elders parkeren zullen worden weggesleept.

- Het is niet toegestaan te kamperen of te overnachten op de parkeerterreinen van Dauwpop en de daarom liggende weilanden, zandwegen etc. Dit is alleen toegestaan op de officiële camping.

- Het is niet toegestaan de volgende zaken mee te nemen naar het evenemententerrein: film- en andere professionele opnameapparatuur, alcoholhoudende dranken, harddrugs, softdrugs in grotere hoeveelheid dan wettelijk gedoogd, glaswerk, blik, plastic flessen,(vuur)wapens en andere gevaarlijke voorwerpen (waaronder selfiesticks). Kleine camera's en amateur-apparatuur (bijv. GoPro) is o.v.b. toegestaan. 

- Op en rondom het Dauwpopterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Bij constatering van het in bezit hebben van maximaal 5 gram softdrugs, heb je de mogelijkheid om deze af te staan. Weiger je deze softdrugs af te staan of heb je meer dan 5 gram bij je dan zul je aan de politie worden overgedragen.

- De organisatie kan personen de toegang weigeren of verwijderen van het evenemententerrein. Huisdieren zijn absoluut niet toegestaan.

- Bezoekers worden verzocht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van o.a. beveiligings/bewakingspersoneel.

- Het betreden van het evenemententerrein en het bijwonen van het evenement zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker.

- Bij enkele shows kan/zal vuurwerk worden gebruikt. Bijwonen van dergelijke shows is op eigen risico.

- Voor het gebruik van de spoeltoiletten heb je een wc bandje nodig. Deze koop je voor €2 bij de muntenkassa. Chemische toiletten zijn gratis te gebruiken.

- De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enigerlei letsel of schades ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers. Hieronder wordt ook o.a. diefstal / vermissing verstaan.

- Tijdens het evenement worden (foto-) opnames gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

- Flyeren op en rondom het festival is verboden (Algemene Plaatselijke Verordening). Mensen die toch menen dat te moeten doen zullen bekeurd worden door aanwezige politie. Maar collega organisaties zijn van harte welkom om posters op te hangen. Vooraf even aanmelden. Verder geen probleem.